miercuri, 20 mai 2009

Seceta si prostia distruge ROMANIA

Ploua ? Nu ploua ! Pai daca ploua ,o fi curata ?No fi cu grindina ? Sau nu o ploa prea mult sa fie cu inundatii ? In secolul 21 avem aceleasi intrebari de cind se face agricultura in tara .Se cheltuiesc sume imense de bani pentru ,,proiecte" la nivel european cu plimbari prin tari straine si banchete cu ,,staif".Electronisti si popi conduc ministerul agriculturi ba din cind in cind si cite un ,,ginecolog" mai da sfaturi.Cred ca e bine pentru ca situatia in agricultura e ,,gravida",circuitele au cazut si nu ne mai poate salva decit mila Domnului.Si in acest timp oamenii de la ,,tara" se simt abandonati si ai nimanui.Cei care vor sa faca afaceri in agricultura se uita cum li se topesc banii sub seceta iar noi vom minca banane si portocale din tari uitate de lume,asta daca vom avea cu ce sa le platim.
Oamenii destepti din tari dezvoltate isi bat capul pentru securitatea alimentara a natiei.Produc mincare in desert,cara ghetari ca sa aiba apa,folosesc fiecare ,,palma" de pamint ca sa produca paine,folosesc matematici complicate pentru managementul riscului in agricultura,folosesc industria de asigurari ptr.protectia fermierilor prin parteneriate public-private.
La noi....,,atita jale in case".Oare e vorba de ,,prostie" ? Nu .E vorba de iresponsabilitate,parvenitism,oportunism,misirupism,spagism,incompetenta...........................
Dar acum!S-a sfirsit ,,tare-s mic si prapadit" .Seceta si prostia mai izbucneste odata in ROMANIA !!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu